środa, 8 czerwca 2016

Długonoga i dżem różany


Akurat robię dżem różany i w całym domu cudownie pachnie. :) Nowa mieszkanka, długonoga brunetka, nurkuje w wonnym kwieciu.





Pomaga ucierać płatki z cukrem...


... i ukradkiem podjada.


Smak lata zamknięty w słoiku.


:)


3 komentarze:

  1. dzika róża dzika bardzo
    aromatem tym nie wzgardzę :)))
    swego czasu kupowałam konfitury
    z płatków - teraz sama nabrałam
    ochoty na własny przetwór - podasz
    mi przepis?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja robię dżem tradycyjnie ucierany. Jest bardzo prosty. Korzystam z tego przepisu tutaj:
      http://klaudynahebda.pl/konfitura-platkow-rozy-ucierana/

      Jest cudownie aromatyczny.


      Usuń
  2. Śliczna zdjęcia! Prześliczne! Nie spodziewałam się, że owa panienka to taki łasuch ^_^ Choć z drugiej strony któż mógłby sie oprzeć takim smakołykom? :-) Serdeczności ślę.

    OdpowiedzUsuń